Aurinkolämpö

Ympäristöystävällistä ja ilmaista lämpöenergiaa auringosta | Turku, Raisio | Naantali

Toimitamme ja asennamme korkealaatuiset nestekiertoiset SUNDIAL aurinkokeräimet ja aurinkolämmitysjärjestelmät Turussa, Raisiossa, ja lähikunnissa. Aurinkoenergia on uusiutuvaa, ekologista ja maksutonta energiaa kiinteistöjen, rivitalojen, halli-, tehdas- ja asuinrakennusten lämmittämiseen sekä lämpimän käyttöveden tuottamiseen.aurinkolämmöllä voidaan tuottaa jopa 25-35% vuotuisesta lämmitys tarpeesta.aurinkolämpö voidaan liittää kaikkien vanhojen lämmitys järjestelmien rinnalle.

Aurinkolämmön synty

Auringon pintalämpötila on noin 5500 °C. Auringon lämpötila ja säteily on peräisin auringossa tapahtuvasta fuusioreaktiosta, jossa vety-ytimet yhdistyvät helium-ytimiksi vapauttaen säteilyenergiaa. Auringon säteilyenergia maapallon pinnalla on sähkömagneettista säteilyä, joka sisältää näkyvää valoa, infrapuna- ja ultraviolettisäteilyä. Tätä auringon säteilyä voidaan hyödyntää joko sähkö- tai lämpöenergiana. Lämpöenergiaa otetaan talteen aurinkokeräinten avulla.

Asennettavia nestekiertoisia aurinkokeräintyyppejä ovat tasokeräin ja tyhjiöputkikeräin. Yhden neliömetrin keräinpinta-alalla Suomessa saadaan kerätyksi energiaa vuodessa keskimäärin noin 1000 kWh. Aurinkokeräimet eivät sisällä mekaanisia osia, joten huollon tarve on minimaalinen.

Maalämpö ja aurinkokeräin

Aurinkolämpöä pystytään hyödyntämään tehokkaasti lähes kaikissa lämmitysjärjestelmissä. Maalämpöjärjestelmissä aurinkoenergiaa saadaan lämmitysverkon lisäksi käytettyä maalämpökaivojen ja keruuputkistojen lämmityksessä. Tällöin maalämpöpumpulle saapuva keruuliuos on aurinkoenergialla esilämmitetty, joten kompressori tekee vähemmän työtä ja kuluttaa vähemmän sähköä.

Kiinnostuitko aurinkolämmöstä?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää