Maalämpö

Maalämpöpumppu | Turku , Raisio | Naantali varsinais-suomi

Maalämpö on maaperään varastoitunutta aurinkoenergiaa

Maalämpö on maaperään varastoitunutta auringon lämpöenergiaa, jota voidaan hyödyntää maalämpöpumpun avulla. Maalämpöpumpulla tuotettua lämpöenergiaa voidaan käyttää esimerkiksi kiinteistöjen ja käyttöveden lämmittämiseen. Myös kiinteistön viilennys on edullista maalämpöä hyödyntämällä.

Raision-Talotekniikka myy,asentaa,huoltaa maalämpöjärjestelmiä Turku, Raisio, Naantali kokoluokissa 5 – 440 kW aina omakotitalo ja asunto-osakeyhtiöistä suuriin teollisuuskiinteistöihin asti.

-toimitamme määlämpöjärjestelmät asennettuna, avaimet käteen periaatteella.

Maalämpöjärjestelmän mitoitus

Maalämpöjärjestelmän oikea mitoitus suhteessa tarpeeseen on tärkeää maalämpöpumpun optimaalisen toiminnan ja taloudellisuuden saavuttamiseksi. Maalämpöpumpun hyötysuhdetta saadaan vuositasolla nostettua merkittävästi liittämällä siihen aurinkokeräinjärjestelmä, joka lämmittää lämmitysjärjestelmää, varaajaa sekä maalämpökaivoa, jolloin maalämpökaivon lämmönkeruuneste on aurinkolämmöllä esilämmitettyä saapuessaan maalämpöpumpun kompressorille. Tällöin kompressori tekee vähemmän työtä ja seurauksena on pienempi sähkön kulutus ja taloudellinen säästö.

Maalämpö saneerauskohteisiin

Maalämpö on asennettavissa lähes kaikkiin saneerauskohteisiin. Maalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti vesikiertoista lattialämmitystä järjestelmänään hyödyntäviin kohteisiin,myös vesi kiertoisiin patteri-järjestelmiin maalämpö käy hyvin. Olemme erikoistuneet myös nereus vesikiertoisten lattialämmitysten toimittamiseen ja asentamiseen saneeraus kohteisiin.lämmitys muodon vaihtuessa maalämpöön,puramme vanhan lämmitysjärjestelmän järjestelmän ja viemme jätteet pois.

Lämpöpumppuasennukset

Muiden LVI-asennustöiden lisäksi teemme lämpöpumppu- ja aurinkokeräinasennukset. Asennamme lämpöpumpuista maalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput.huollamme ja korjaamme kaikki lämpöpumpput,merkistä riippumatta.

Kiinnostuitko maalämmöstä?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää

Energia-avustus ja kotitalousvähennys

Saneerauskohteisiin voi hakea päälämmitysjärjestelmän vaihdosta aiheutuviin kustannuksiin valtion energia-avustusta. Avustusta jaetaan esimerkiksi öljylämmityksen tai sähkölämmityksen vaihtamisesta maalämpöön aiheutuvien kulujen osalta.

Muistathan myös kotitalousvähennyksen, johon olet oikeutettu, kun tilaat Raision-Talotekniikalta lämmitysjärjestelmän vaihdon.

Lue lisää pientalojen energia-avustuksesta »
Lue lisää kotitalousvähennyksestä »